- Termeni si conditii -

Va multumim ca ati ales EXECUTIVE-Rent A Car. Aceasta pagina va ofera informatii cu privire la inchirierea dumneavoastra, la toate asigurarile disponibile si are scopul de a va ajuta sa va bucurati pe deplin de calatoria dvs.Informatiile incluse aici reprezinta doar un rezumat al conditiilor EXECUTIVE-Rent A Car  si pot cunoaste modificari. Lista completa a termenilor si conditiilor o veti regasi pe contractul de inchiriere, disponibil la biroul de inchiriere.

  1. REZERVARI ONLINE

Rezervarile vor fi confirmate  pentru orice tip/model auto, pentru rezervarile ce depasesc un avans de 30 de zile se va incasa 20% din suma perioadei de inchirere.

1.a Modificarea rezervarii sau anularea acesteia

Odata confirmata rezervarea , orice modificari aduse rezervarii dumneavoastra pot afecta pretul si/sau disponibilitatea vehiculului. Va fi necesar sa aveti la indemana numarul rezervarii dumneavoastra. In sa anulati o rezervare pe care ati platit-o in avans, va rugam sa aveti in vedere ca suma achitata ce reprezinta 20% din perioada de inchiriere,nu va fi rambursabila.

  1. INFORMATII GENERALE

Vehiculul este inchiriat in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de Inchiriere,pe care recunoasteti ca le-ati luat la cunostinta si va angajati la respectarea acestora prin semnarea Contractului de Inchiriere.In cazul nerespectarii Conditiilor de Inchiriere, asigurarile personale suplimentare si serviciile suplimentare de protectie pentru care eventual ati optat, sunt inaplicabile. In acest caz sunteti responsabil pentru totalitatea daunelor care va sunt imputabile (in special cele suferite de catre Vehicul, in limita valorii de piata a Vehiculului, la care se adauga cheltuielile si costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia) sau a oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti.Conform legislatiei in vigoare va aducem la cunostinta ca fumatul in autovehiculele inchiriate nu este permis.De asemenea, transportul animalelor intr-un Vehicul EXECUTIVE-Rent A Car se va efectua doar daca acestea sunt plasate in custi de transport speciale.

 2.a Conditii necesare pentru inchirierea unui Vehicul

Pentru a putea inchiria un vehicul, varsta minima este de 21 ani. Cu exceptia cazurilor pentru sofer tanar intre 18-20 ani se va aplica o taxa suplimentara la contract de 50 euro. Persoanele care închiriază, cât și șoferii suplimentari trebuie să dețină permis de conducere de cel puțin 1 an. Toate permisele de conducere eliberate în UE sunt recunoscute si acceptate pentru inchiriere. In situatia in care nu exista o traducere legalizata a documentelor prezentate, posesorul are obligatia de a ajuta la transcrierea datelor in caractere latine. Dacă permisul de conducere al persoanei care închiriază sau al șoferului suplimentar este eliberat de o tara din afara Uniunii Europene si nu este scris cu caractere latine, este necesară prezentarea unui permis de conducere internațional. Un permis de conducere internațional trebuie să fie prezentat împreună cu permisul național. Un Vehicul poate fi inchiriat numai in baza unui permis de conducere valabil. Orice alt document justificativ nu va autorizeaza sa inchiriati un Vehicul.Persoanele care detin un permis de conducere cu vechime mai mica de 1 an, pot inchiria, aplicandu-se o taxa suplimentara  de 50 euro.

2.b Plata prin card sau numerar

La momentul inchirierii trebuie sa prezentati catre EXECUTIVE-Rent A Car un card de credit. Cardul prezentat trebuie sa apartina Titularului Contractului.Puteti plati contravaloarea inchirierii cu un card de credit Visa, Mastercard,AmericanExpress,orice alt tip de card nu va fi acceptat.In contul cardului de credit prezentat la inchiriere trebuie sa fie disponibila o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii, valoarea responsabilitatii in caz de furt sau accident cat si echivalentul unui plin de combustibil.Puteti plati contravaloarea inchirierii cu numerar la inceputul inchirierii. Plata in numerar se poate face in RON, USD sau EUR in conditiile legii. La preluarea Vehiculului trebuie sa prezentati un card de credit pentru ca EXECUTIVE-Rent A Car sa poata bloca o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii, valoarea responsabilitatii in caz de furt sau accident cat si echivalentul unui plin de combustibil.Indiferent de modul de plata utilizat, ne rezervam dreptul de a efectua toate verificarile necesare si de a aproba sau nu inchirierea in baza unor motive legitime.

2.c Preluarea vehiculului la semnarea contractului

La punctul de inchiriere, aveti obligatia sa acordati timp pentru a citi Contractul de Inchiriere, Conditiile de Inchiriere, costurile aplicabile, particularitatile garantiilor, asigurarilor si serviciile suplimentare de protectie incluse sau nu in costul de inchiriere.

2.d Titularul Contractului de Inchiriere si conducatorii (soferii) autorizati

Conducatorul Vehiculului este Titularul Contractului de Inchiriere. Numele Titularului Contractului de Inchiriere este indicat in Contractul de Inchiriere. Acesta trebuie sa fie prezent la momentul intocmirii si semnarii Contractului de Inchiriere si pe numele acestuia vor fi facturate cheltuielile legate de inchiriere. Cu exceptia unei cauze legitime si imprevizibile, doar conducatorul/conducatorii indicat/indicati in Contractul de Inchiriere este/sunt autorizat/autorizati sa conduca Vehiculul. Puteti adauga in contractul de inchiriere conducatori nu mai mult de 1 sofer suplimentar. Aceasta taxa se aplica pentru fiecare sofer adaugat.In cazul unei daune cauzate Vehiculului sau in cazul oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti, in timp ce Vehiculul este condus de un sofer care nu este mentionat in Contractul de Inchiriere, asigurarile personale suplimentare si serviciile suplimentare de protectie eventual incheiate, sunt inaplicabile. Intr-o astfel de situatie va trebui sa despagubiti EXECUTIVE-Rent A Car pentru toate daunele care va sunt imputabile, in special pentru cele cauzate Vehiculului, in limita valorii de piata a Vehiculului, la care se adauga cheltuielile si costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia dar si despagubiri ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.

2.e Documentele necesare la preluarea Vehiculului

-act de identitate sau pasaport valid; -permis de conducere valid; -cardul/cardurile de credit acceptate de catre EXECUTIVE-Rent A Car,In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare, la biroul de inchiriere se pot solicita si alte documente (ex.: bilet avion retur, confirmare cazare, etc.).Daca exista un sofer suplimentar, acesta trebuie sa fie prezent la momentul preluarii Vehiculului si sa prezinte un act de identitate/pasaport si permisul de conducere valabil.

2.f  Starea Vehiculului

Contractul de Inchiriere si Raportul de Constatare a Starii Vehiculului precizeaza eventualele deteriorari vizibile imputabile ale Vehiculului, numarul de kilometri la bordul Vehiculului si nivelul de carburant furnizat la momentul inchirierii.La preluarea Vehiculului verificati daca starea acestuia corespunde celei descrise in documentele de inchiriere. In cazul in care constatati o avarie care nu a fost mentionata in Contractul de Inchiriere, va angajati sa solicitati personalului EXECUTIVE-Rent A Car rectificarea Contractului de Inchiriere si a Raportului de Constatare a Starii Vehiculului. In caz contrar,EXECUTIVE-Rent A Car nu va considera ca fiind intemeiate reclamatiile ulterioare privind daunele vizibile imputabile.Comparati numarul de kilometri si nivelul de carburant inscris pe tabloul de bord cu informatiile specificate in Contractul de Inchiriere. Va angajati ca, in cazul existentei de neconcordante, sa solicitati personalului EXECUTIVE-Rent A Car rectificarea Contractului de Inchiriere.EXECUTIVE-Rent A Car va pune la dispozitie in fiecare Vehicul un kit de securitate (doua triunghiuri de presemnalizare si o vesta reflectorizanta, un extinctor, o trusa medicala de prim ajutor). Verificati daca vesta reflectorizanta se afla in habitaclu si daca triunghiurile de presemnalizare, extinctorul si trusa medicala de prim ajutor se afla in portbagaj. Daca acestea lipsesc, solicitati personalului EXECUTIVE-Rent A Car.

2.g Pe durata inchirierii si Valabilitatea teritoriala

Autoturismele gama premium nu pot parasi teritoriul Romaniei.Toate celelalte vehicule pot calatori doar in urmatoarele tari europene (este necesara notificarea in prealabil a biroului de inchiriere Avis): Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Franta*, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia.In afara tarilor mentionate mai sus, asigurarile personale si serviciile suplimentare de protectie, eventual incheiate, sunt inaplicabile si veti raspunde pentru toate prejudiciile care va sunt imputabile in special cele cauzate Vehiculului, in limita valorii de piata a Vehiculului, majorata cu cheltuielile si costurile legate de imobilizarea acestuia. De asemenea Titularul de contract va suporta si despagubirile ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.

2.h Conducerea Vehiculului

Exercitati raspunderea juridica a Vehiculului de la data preluarii acestuia si repectiv incheierea si acceptarea Contractului de Inchiriere. Din acest moment raspundeti pentru Vehicul.Va angajati sa aveti grija de acesta si sa il utilizati in mod normal si prudent.In special, sunt considerate utilizari anormale ale Vehiculului: Utilizarea Vehicului in alte scopuri decat cele stabilite de catre fabricant sau de legislatia rutiera sau civila in vigoare;Utilizarea Vehicului in zone sau pe drumuri care nu sunt destinate circulatiei publice;Utilizarea Vehiculului in activitati de taximetrie, scoala de soferi;Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care nu poseda permis de conducere valabil pentru categoria respectiva de autovehicule sau careia permisul de conducere i-a fost suspendat, anulat sau retinut;Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care se afla sub influenta bauturilor alcoolice, a produselor sau substantelor stupefiante ori medicamentelor cu efecte similare, ori care s-a sustras sau refuza recoltarea probelor biologice sau toxicologice sau a parasit locul producerii accidentului, in situatiile in care acest fapt nu este permis de reglementarile legale;Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care comitea, la momentul producerii evenimentului rutier, o infractiune cu intentie sau incerca sa se sustraga urmaririi in urma comiterii unei asemenea fapte;Utilizarea Vehiculului pentru transportul de materiale inflamabile, explozive, corozive sau oxidante;Utilizarea Vehiculului in albii de rauri sau in zone inundate ori acoperite de apa (pe carosabil sau in afara acestuia), fara respectarea indicatiilor producatorului cu privire la utilizarea in astfel de conditii; imobilizare produsa prin aspiratia apei in motor;Utilizarea Vehiculului pe sectoare de drum sau in zone interzise circulatiei autovehiculelor ori pe drumuri care prezinta un risc crescut de avariere a autovehiculului, sau ca urmare a patrunderii in zone cu restrictie de gabarit si tonaj;Utilizarea Vehiculului in situatii neconforme cu specificatiile constructorului referitoare la capacitatea maxima de incarcare, alimentarea eronata cu carburant, avarierea ambreiajului in urma exploatarii eronate, evaluarea eronata a gabaritului Vehiculului, continuarea utilizarii Vehiculului in ciuda semnalelor de alarma sau avarie care apar pe tabloul de bord al Vehiculului, modificarea Vehiculului;Utilizarea Vehiculului pentru orice tip de curse sau competitii (inclusiv antrenamente), raliuri, teste de viteza si anduranta, inclusiv cele in afara unui program oficial;Ignorarea indicatoarelor rutiere si a semnalelor luminoase si/sau acustice in cazul trecerilor la nivel cu calea ferata;Sub-inchirierea vehiculului catre un tert;Distrugerea sau degradarea voluntara a Vehiculului.Va angajati sa respectati conditiile de siguranta stabilite de catre producator, in special capacitatea maxima specifica fiecarui vehicul cu privire la numarul de ocupanti si/sau greutatea bagajelor sau a marfurilor transportate („sarcina utila”).Pe parcursul inchirierii si in functie de numarul de kilometri parcursi, va angajati sa efectuati verificarea starii Vehiculului (nivelul lichidului de racire, nivelul uleiului in motor la peste 1000 de km parcursi, presiunea pneurilor). In acest scop, trebuie sa respectati orice semnal emis de martorii tabloului de bord al Vehiculului si sa luati masurile necesare, daca este cazul (in special oprirea de urgenta). De asemenea trebuie instiintat serviciul de asistenta rutiera cu privire la martorii aprinsi in tabloul de bord al Vehiculului.Pe durata stationarii, va angajati sa incuiati Vehiculul si sa puneti toate lucrurile dumneavoastra personale in portbagaj.Vehiculele sunt echipate cu un kit de securitate (doua triunghiuri de presemnalizare si o vesta reflectorizanta, un extinctor, o trusa medicala de prim ajutor). Acest kit de securitate este pus la dispozitia dumneavoastra pe perioada inchirierii. In cazul in care acest kit nu este restituit complet la momentul returnarii Vehiculului, se va aplica o taxa de 40 EUR (TVA inclus) pe Contractul de Inchiriere.

3.a Contraventii

In calitate de Utilizator al Vehiculului, pe parcursul inchirierii raspundeti din punct de vedere juridic si financiar in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare si aveti obligația sa achitati in termenele prevazute de lege, amenzile emise de catre orice institutie autorizata. Nerespectarea legislatiei in vigoare face referire strict la Utilizator/ Conducator Auto; nu face in nici un caz referire la autoturism sau la proprietarul autoturismului.

3.b In caz de defectiune tehnica

In cazul unei defectiuni tehnice care necesita interventie imediata sau rapida, inainte de a efectua orice reparatie (inclusiv in cazul anvelopelor), contactati EXECUTIVE-Rent A Car Asistenta la: 0762 112 888

3.c In caz de accident

In cazul unui incident care necesita interventie imediata sau rapida, inainte de a efectua orice reparatie (inclusiv in cazul anvelopelor), contactati EXECUTIVE-Rent A Car Asistenta la: 0762 112 888.In caz de accident sau dauna cauzata Vehiculului, cu tert identificat si care nu necesita reparatie imediata, trebuie sa informati de indata biroul de inchiriere EXECUTIVE-Rent A Car.Este obligatoriu sa prezentati la returnarea Vehiculului urmatoarele: o constatare amiabila completata corect si semnata sau un proces verbal eliberat de Politie si autorizatie de reparatie (in caz de accident sau dauna cu tert identificat, fie ca sunteti responsabil sau nu), copie a permisului de conducere, copii ale actelor de identitate, copie a asigurarii RCA, copie a talonului auto al tertei parti implicate. In caz contrar asigurarile complementare si serviciile suplimentare de protectie, eventual incheiate, sunt inaplicabile si veti raspunde pentru toate prejudiciile care va sunt imputabile, in special cele suferite de Vehicul, in limita valorii de piata a Vehiculului, la care se adauga cheltuielile si costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia, dar si despagubiri ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.De asemenea, Titularul de contract sau soferul aditional trebuie sa completeze formularul intern Declaratie Conducator Auto cu privire la circumstantele producerii evenimentului rutier.

3.d In caz de furt

In caz de furt al Vehiculului: in termen de 4 ore de la momentul in care ati luat la cunostinta, trebuie sa dati o declaratie cu privire la furt in fata autoritatilor competente si sa transmiteti celui mai apropiat birou de inchirere EXECUTIVE-Rent A Car procesul verbal de depunere a plangerii, documentele Vehiculului si cheia acestuia. In cazul in care si cheia si/sau documentele sunt furate odata cu Vehiculul, aveti responsabilitatea sa semnalati acest aspect autoritatilor competente pentru a-l mentiona in plangerea depusa.In caz contrar si cu exceptia cazului de forta majora ce poate fi demonstrat, care face imposibila transmiterea procesului verbal de depunere a plangerii, a cheii si a documentelor Vehiculului in acest termen, asigurarile complementare si serviciile suplimentare de protectie eventual incheiate sunt inaplicabile iar EXECUTIVE-Rent A Car va va factura toate prejudiciile care va sunt imputabile, in special cele suferite de Vehicul, in limita valorii de piata a Vehiculului, majorata cu cheltuielile aferente.

3.e Costul de inchiriere

Tariful de baza este compus dintr-o suma zilnica si/sau pe kilometru, calculata conform tarifelor in vigoare.Acesta include: asigurarea de raspundere civila fata de terti;vigneta valabila pe teritoriul Romaniei (nu acopera taxele speciale de poduri, acolo unde acestea se aplica);asistenta tehnica pentru Vehicul 24/24. Aceasta asistenta include depanarea sau transportarea Vehiculului si/sau furnizarea unui Vehicul de inlocuire, in caz de imobilizare ca urmare a unui accident, defectiune tehnica sau a unui incendiu.Aceasta asistenta nu este inclusa in caz de imobilizare ca urmare a pierderii cheilor Vehiculului, a inchiderii Vehiculului cu cheile in interior, a descarcarii bateriei ca urmare a neglijentei in utilizare, a alimentarii eronate cu combustibil si/sau a deteriorarii anvelopelor.La tariful de baza se poate adauga, atunci cand este cazul: costul combustibilului utilizat.Repararea daunelor cauzate Vehiculului;Asistenta tehnica pentru Vehicul 24/24 in caz de imobilizare legata de pierderea cheilor Vehiculului, de inchiderea Vehiculului cu cheile in interior, de descarcarea bateriei ca urmare a neglijentei in utilizare, de alimentarea eronata cu combustibil, de deteriorarea anvelopelor, precum si toate consecintele unor asemenea imobilizari;

3.f Pierderea sau furtul Vehiculului si/sau a cheilor.

Tariful de inchiriere este calculat in intervale de 24 de ore, care pornesc de la momentul inceperii procesarii contractului de inchiriere si se termina odata cu procesarea inchiderii Contractului de Inchiriere. EXECUTIVE-Rent A Car accepta o intarziere de maxim 120 de minute la returnarea Vehiculului, admitand ca acest interval de timp este necesar preluarii si returnarii Vehiculului. Odata depasit acest termen, EXECUTIVE-Rent A Car va factura o zi suplimentara de inchiriere, precum si cheltuielile privind optiunile alese, pentru fiecare zi de intarziere.

3.g Suplimente

EXECUTIVE-Rent A Car va factureaza anumite cheltuieli suplimentare, numai dupa o informare prealabila, mentionate in continuare: Pierderea cheilor si/sau curatarea amanuntita a Vehiculului,EXECUTIVE-Rent A Car aplica o taxa suplimentara in cazul in care pierdeti cheile Vehiculului. Valorile de inlocuire a cheilor pierdute sunt disponibile si pot fi prezentate la biroul de inchiriere.EXECUTIVE-Rent A Car aplica o taxa suplimentara daca la returnarea Vehiculului este necesara curatarea profesionala a Vehiculului in cuantumul indicat in agentiile EXECUTIVE-Rent A Car (care necesita interventia unei societati specializate). Costul pentru curatare amanuntita a Vehiculului este de 60 euro,pierderea cheilor se factureaza cu 150 euro,pierderea actelor se taxa cu 100 euro.

4.a Servicii optionale

Echipamente si servicii optionale pentru Vehicule.Pentru confortul si siguranta dumneavoastra, EXECUTIVE-Rent A Car va pune la dispozitie urmatoarele echipamente, in functie de disponibilitate si in schimbul platii unei sume pentru fiecare inchiriere: Scaun pentru copil ; Unitate GPS, Wi-Fi ; Anvelope de iarna,Lanturi antiderapante ; Asistenta Rutiera

4.b Daune

In cazul in care Vehiculul este condus de un sofer neautorizat de catre EXECUTIVE-Rent A Car (alta persoana decat cele mentionate in Contractul de Inchiriere) si se produce o dauna Vehiculului, intreaga dauna este suportata de catre Titularul Contractului (pana la intreaga contravaloare a Vehiculului, indiferent de tipul de protectie achizitionata la deschiderea contractului). De asemenea Titularul de contract va suporta si despagubirile ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.

4.c Livrari/preluari de Vehicule in Romania

Serviciul este la cerere si depinde de disponibilitatea personalului de la biroul de inchirieri EXECUTIVE-Rent A Car cat si de metoda de plata. Solicitarile de livrare si preluare trebuie trimise cu cel putin 24 de ore in avans. Vehiculele pot fi livrate in timpul orelor de program ale celui mai apropiat birou de inchirieri EXECUTIVE-Rent A Car. Detaliile referitoare la identitate (pasaport, permis de conducere) si alte detalii necesare pentru Contractul de Inchiriere trebuie furnizate in momentul rezervarii. In orasele unde nu exista sedii EXECUTIVE-Rent A Car, livrarea si preluarea Vehiculului se vor face contra unui cost de combustibil tur-retur. Trebuie sa returnati Vehiculul, cheile si documentele acestuia personalului EXECUTIVE-Rent A Car la data si la ora stabilite prin Contractul de Inchiriere si in toate cazurile, in cursul programului de lucru al birourilor EXECUTIVE-Rent A Car.Trebuie sa informati EXECUTIVE-Rent A Car, in cel mai scurt termen, cu privire la orice eveniment care va impiedica sa restituiti Vehiculul la data si la orele stabilite, sub sanctiunea ca aceasta fapta sa constituie un abuz de incredere pasibil de urmarire penala (art 238 Cod penal).In cazul in care doriti sa prelungiti durata inchirierii, trebuie sa va adresati unui birou de inchiriere EXECUTIVE-Rent A Car si sa asigurati disponibilul necesar pentru plata sumelor suplimentare generate de prelungirea contractului.In toate cazurile, datorati contravaloarea inchirierii, cheltuielile legate de returnarea intarziata si posibilele cheltuieli legate de daunele suferite de Vehicul pana la momentul returnarii vehiculului catre EXECUTIVE-Rent A Car.EXECUTIVE-Rent A Car isi rezerva dreptul de a nu procesa inchiderea contractului de inchiriere in cazul in care Vehiculul este murdar excesiv la exterior impiedicandu-se identificarea eventualelor daune produse in timpul inchirierii. Inchiderea contractului se va procesa dupa ce Vehiculul este spalat si verificat, cu ora de predare efectiva a Vehiculului catre EXECUTIVE-Rent A Car.EXECUTIVE-Rent A Car nu raspunde in nici un caz pentru bunurile pe care le uitati in Vehicul la incheierea Contractului de Inchiriere.

4.d Combustibil

EXECUTIVE-Rent A Car va pune la dispozitie un Vehicul cu rezervorul de combustibil plin,returnati Vehiculul cu plinul de combustibil;in caz contrat EXECUTIVE-Rent A Car,va prelua responsabilitatea de a face plinul de combustibil,cu mentiunea ca suma indicate la acest aspect va fi suportata de client plus o taxa suplimentara de 10 euro.In cazul in care totusi Vehiculul nu dispune de plinul de combustibil la plecare, va solicitam sa notificati biroul de inchiriere cu privire la acest lucru si sa returnati Vehiculul cu acelasi nivel de combustibil. In caz contrar, nu veti plati decat diferenta dintre combustibilul existent la intoarcere si combustibilul existent la plecare, in conditiile mentionate mai sus.

4.e Controlul starii Vehiculului

Va oferim posibilitatea de a controla starea Vehiculului impreuna cu personalul EXECUTIVE-Rent A Car la returnarea Vehiculului inchiriat si de a o compara cu cea mentionata in Contractul de Inchiriere si in Raportul de Constatare a Starii Vehiculului.In cazul in care starea Vehiculului la momentul returnarii difera de cea de la plecare, EXECUTIVE-Rent A Car va factura daunele constatate (ex.: avarii caroserie, accesorii sau elemente lipsa, etc.), estimate in conformitate cu valorile disponibile si care pot fi prezentate la biroul de inchiriere, in limita raspunderii financiare maxime aplicabile (in functie de serviciile suplimentare de protectie eventual incheiate la preluarea autoturismului).

5.a Asigurarea de raspundere civila fata de terti (RCA)

Prin inchirierea unui vehicul, beneficiati de asigurare de raspundere civila fata de terti in conditiile legii. Asigurarea de raspundere civila fata de terti garanteaza consecintele financiare ale vatamarilor corporale si daunelor materiale pe care conducatorul Vehiculului le poate cauza tertilor in timp ce se afla in Vehicul.

Aceasta exclude: vatamarile corporale suferite de conducatorul si/sau pasagerii Vehiculului (in special in caz de accident); daunele produse Vehiculului; daunele cauzate marfurilor, obiectelor si animalelor transportate in Vehicul.Daunele materiale suferite de catre Vehicul si furtul Vehiculului sunt in sarcina dumneavoastra in limita unei raspunderi financiare maxime. Obtineti informatii de la agentul EXECUTIVE-Rent A Car la momentul preluarii Vehiculului.

5.b Asigurare CASCO

Excluderi

Chiar daca asigurarea Casco a fost acceptata sau nu, Titularul de Contract este responsabil pentru plata integrala a daunei, daca aceasta a fost cauzata de: Utilizarea Vehicului in alte scopuri decat cele stabilite de catre fabricant sau de legislatia in vigoare;Utilizarea Vehicului in zone sau pe drumuri care nu sunt cuprinse in reteaua de drumuri publice, pe drumuri neamenajate, pe sectoare de drum sau in zone interzise circulatiei autovehiculelor ori pe drumuri care prezinta un risc crescut de avariere a autovehiculului, sau ca urmare a patrunderii in zone cu restrictie de gabarit si tonaj;Utilizarea Vehiculului in activitati de taximetrie, scoala de soferi,Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care nu poseda permis de conducere valabil pentru categoria respectiva de autovehicule sau careia permisul de conducere i-a fost suspendat, anulat sau retinut;Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care se afla sub influenta bauturilor alcoolice, a produselor sau substantelor stupefiante ori medicamentelor cu efecte similare, ori s-a sustras sau refuza recoltarea probelor biologice sau toxicologice sau a parasit locul producerii accidentului, in situatiile in care acest fapt nu este permis de reglementarile legale;Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care comitea, la momentul producerii evenimentului rutier, o infractiune cu intentie sau incerca sa se sustraga urmaririi in urma comiterii unei asemenea fapte;Utilizarea Vehiculului pentru transportul de materiale inflamabile, explozive, corozive sau oxidante;Utilizarea Vehiculului in albii de rauri sau in zone inundate oria coperite de apa (pe carosabil sau in afara acestuia), fara respectarea indicatiilor producatorului cu privire la utilizarea in astfel de conditii; imobilizare produsa prin aspiratia apei in motor;Degradarea voluntara a Vehiculului;Utilizarea Vehiculului in situatii neconforme cu specificatiile constructorului referitoare la capacitatea maxima de incarcare, alimentarea eronata cu carburant, avarierea ambreiajului in urma exploatarii eronate, evaluarea eronata a gabaritului Vehiculului, continuarea utilizarii Vehiculului in ciuda semnalelor de alarma sau avarie care apar pe tabloul de bord al Vehiculului, modificarea Vehiculului;Utilizarea Vehiculului pentru orice tip de curse sau competitii (inclusiv antrenamente), raliuri, teste de viteza si anduranta,

5.c Sub-inchirierea Vehiculului catre un tert

Daca Titularul de contract sau soferul aditional nu a oprit dupa producerea unui accident si nu a luat masurile necesare, adica nu a anuntat politia, nu a aflat numele si adresele partilor si martorilor implicati;Conducerea Vehiculului cu sarcina depasita, incalcarea limitei legale de viteza, in conformitate cu permisul de circulatie al Vehiculului;Conducerea Vehiculului de catre persoane neautorizate, adica sub limita de varsta, nedeclarate si nementionate in Contractul de Inchiriere;Nerespectarea culorii semaforului, indicatorului de trecere la nivel cu calea ferata, indicatorului de STOP, a limitei de viteza, intrarea pe contrasens, conducerea pe contrasens, pe drumurile cu sens unic;Daune aduse motorului, rotilor, cauciucurilor si spatiului interior al vehiculului, sub caroseria Vehiculului, daca avariile nu sunt rezultatul direct al unui accident de circulatie;Daune provenite din furtul sau tentativa de furt din vehicul a unitatilor GPS / WIFI / scaune de copil sau a lucrurilor personale,Daune ale parbrizului daca nu sunt ca urmare a unui accident rutier cu un alt vehicul.In cazul in care Vehiculul este condus de un sofer neautorizat de catre EXECUTIVE-Rent A Car (alta persoana decat cele mentionate in Contractul de Inchiriere) si se produce o dauna, intreaga dauna este suportata de catre Titularul de contract (pana la intreaga contravaloare a Vehiculului, indiferent de tipul de protectie achizitionat la deschiderea contractului) sau a oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti.Serviciul suplimentar CASCO nu este valabil in afara teritoriului Romaniei, fara acceptul oferit de biroul de inchiriere pentru parasirea tarii. Asigurarea pentru conducerea Vehiculului in afara Romaniei este supusa conditiilor si tarifelor speciale.  Asigurarea Casco nu include: pierderea cheii Vehiculului;inchiderea Vehiculului cu cheia in interior;descarcarea bateriei ca urmare a neglijentei in utilizare;alimentarea eronata cu carburant;distrugerea anvelopelor;

6.CONDITII GENERALE

6.a Conventia cu privire la proba

Imaginea Contractului de Inchiriere este stocata pe un suport inalterabil din punct de vedere fizic. Dumneavoastra si EXECUTIVE-Rent A Car sunteti de acord ca aceasta imagine va avea valoarea juridica a unui document original.

6.b Clauza atributiva de competenta

Orice disputa nascuta din Contractul de Inchiriere si care nu ar fi putut fi solutionata prin acordul partilor va fi solutionata de instantele competente din Brasov.

6.c Prelucrarea datelor cu caracter personal

EXECUTIVE-Rent A Car detine un fisier cu datele personale colectate la momentul semnarii Contractului de Inchiriere. Acestea sunt prelucrate de EXECUTIVE-Rent A Car pentru a-i permite sa va administreze inchirierea si operatiunile aferente acesteia (exemplu: facturarea) si sa va transmita informatii cu caracter comercial. In conformitate cu Legea 677/2001 beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul EXECUTIVE-Rent A Car .

6.d Prelucrarea datelor cu caracter personal

Contractul de inchiriere poate inceta prin reziliere unilaterala, ca urmare a unei notificari scrise transmisa de catre una dintre parti in cazul in care cealalta nu-si executa sau isi executa in mod necorespunzator obligatiile sale contractuale esentiale. Rezilierea Contractului opereaza de drept, fara interventia instantei, fara punerea in intarziere sau indeplinirea oricarei formalitati suplimentare de la data transmiterii notificarii. Dumneavoastra va faceti responsabil pentru toate actiunile, costurile, cererile si prejudiciile derivate din reintrarea EXECUTIVE-Rent A Car in posesia autoturismului. Rezilierea acestui contract nu afecteaza dreptul EXECUTIVE-Rent A Car de incasare a oricaror sume de bani datorate in conditiile acestui contract. De asemenea, EXECUTIVE-Rent A Car are dreptul de a incasa orice sume suplimentare care sa acopere daunele provocate de incalcarea oricarei prevederi de catre Dumneavoastra.Daca oricare prevedere a prezentului contract este sau devine nula sau inaplicabila, raman in vigoare toate celelalte clauze.